Ploiesti Industrial Parc
 
S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A. a luat fiinta in 2002, fiind un proiect al Consiliului Judetean Prahova. Ploiesti Industrial Parc este unul dintre cele mai mari parcuri industriale din Romania si este organizat in conformitate cu Legea nr.31/1990, sub forma de societate pe actiuni, avand ca actionari: Consiliului Județean Prahova si Consiliul Local Ploiești.

Cu cele patru locatii detinute: Ploiesti, Urlati, Mizil si Ciorani, Ploiesti Industrial Parc ocupa o suprafata totala de 275 ha, fiind al doilea parc industrial ca marime din Romania. Toate locatiilie detinute au titlu de parc distinct si desfasoara activitati ca centre de profit. S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A. obtine primul titlu de parc industrial în anul 2003, prin Ordinul nr. 538/25.09.2003 al Ministerului Administraţiei si Internelor.
Societatea are in acest moment o suprafata de 162,6 Ha in localitatea Ploiesti.
In anul 2009 prin Ordinul nr. 154/15.07.2009 al Ministerului Administraţiei şi Internelor a obtinut al doilea titlu de parc industrial pentru terenul in suprafata de 31,4 Ha situat in localitatea Mizil.

Tot in anul 2009 prin Ordinul nr.177/13.08.2009 al Ministerului Administraţiei şi Internelor a obtinut al treilea titlu de parc industrial pentru terenul cu suprafata de 35,06 Ha situat in localitatea Urlati.

In 2010, S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A., obtine ultimul titlu de parc industrial prin Ordinul nr. 141/29.06.2010 al Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru terenul in suprafata de 45 Ha situat in localitatea Ciorani.

Prin prisma activitatii, S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A. reprezinta un instrument de dezvoltare locala, neexistand conditii restrictive cu privire la tipul de activitate al rezidentilor. Astfel exista rezidenti capabili sa dezvolte cele mai variate tipuri de activitati. Intalnim producatori industriali autohtoni dar si straini, de la producatori din industria maselor plastice si a lemnului pana la producatori din industria auto si petroliera.

Ploiesti Industrial Parc este primul din judet care a obţinut licenta de furnizor de gaze naturale. Ea a fost emisa de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) in data de 11.02.2010.

De asemenea, S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A. detine licenta pentru distributia energiei electrice emisa de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si licenta pentru serviciul public de alimentare cu apa si de canalizare emisa de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).

Ploiesti Industrial Parc S.A. este membru in Asociatia Parcurilor Industriale, Tehnologice, Stiintifice si a Incubatoarelor de Afaceri din Romania (A.P.I.T.S.I.A.R.), asociatie ce are drept scop promovarea si dezvoltarea parcurilor industriale, tehnologice, stiintifice si incubatoarelor de afaceri din Romania, ca instrumente ale progresului economic si ca factor menit sa stimuleze dezvoltarea mediului de afaceri in plan national, european si mondial.

S.C. Ploiesti Industrial Parc S.A. isi propune un proiect de afaceri unitar constituit din doua obiective principale: atragerea de agenti economici (investitori) in locatiile existente si asigurarea conditiilor optime pentru desfasurarea activitatilor acestora, urmarind astfel dezvoltarea economica.